Förändra din morgonrutin med aromaterapi

Rutiner är nyckeln till produktivitet, effektivitet och välbefinnande. De hjälper dig att utföra viktiga aktiviteter utan att behöva använda viljestyrka, så att du kan använda viljestyrkan för att klara av livets olika utmaningar.

Förändra din morgonrutin med aromaterapi

Efter många om och men har jag kommit fram till att morgonrutinen är den viktigaste och mest effektiva rutinen.

Här får du lära dig hur du skapar en effektiv morgonrutin och hur aromaterapi kan hjälpa till att göra det enklare. 

 

6 steg för att införa en morgonrutin med aromaterapi

Aromaterapi gör det lättare att skapa en rutin. att luktsinnet är det som är närmast kopplat till hjärnans limbiska system, som styr minnen och känslor. Det är två saker som du bör stimulera för att genomföra en ritual.

Energy är den bästa oljan att börja dagen med

 

Börja med att skriva ner hur du vill börja din dag. Undersök och tänk igenom vilka element du vill lägga till i din morgonrutin. Det här är vad jag har inkluderat i min morgonrutin:

 

Min morgonrutin

1. Alarm 06:00 på vardagar (8 timmar efter att jag gått och lagt mig på helgerna)
2. Starta diffusorn med Energy-oljeblandning
3. Drick ett stort glas vatten för att återfukta - Läs varför
4. Stretchingövning ca 5 minuter - Läs varför
5. Träning ca 40 min (löpning eller styrketräning, anpassa intensiteten efter hur du mår)
6. Kort 5-minuters dagbok - Läs mer
- Tre saker jag måste göra idag
- Tre saker jag är tacksam för
- Tre värderingar jag vill leva upp till
7. Kalldusch ca 1 min - Läs varför
8. Meditera 15 min - Läs varför
9. Frukost
10. Läs för att lära dig något nytt på 30 min - Lär dig mer
11. Arbeta med den mest meningsfulla uppgiften jag kommer att göra under dagen

Detta kan verka överväldigande och allt är bättre än ingenting. Vad du vill inkludera i rutinen är individuellt och varierar beroende på preferenser och omständigheter.

 

Om du lyckas implementera en strukturerad och positiv rutin kommer detta att ha en långsiktig positiv effekt på allt du gör i livet. Om du har frågor eller vill dela med dig av din historia, kontakta oss på support@volantaroma.com.

#Trustpilots främsta varumärke inom välbefinnande